tophome
reintegratie
Loopbaancoaching

De coaching is gericht op het vinden van nieuw werk. Op welke manier vind je werk dat past bij je huidige situatie en wie je nu bent. We doen een onderzoek naar je professionele kwaliteiten, persoonlijke kenmerken en capaciteiten. Met de resultaten hiervan word een CV en persoonlijk profiel gemaakt wat onderscheidend is en je sollicitatiekansen vergroot. Het onderzoek levert ook inzicht over je mogelijkheden, werkvormen en nieuwe keuzes. Tevens is er begeleiding bij het positioneren van jezelf en sollicitatiegesprekken zodat je je zo sterk mogelijk kunt voelen en neerzetten. De loopbaancoaching is altijd individueel maatwerk. Ik bied daarom een kosteloze intake aan om wensen te inventariseren en een voorstel te maken.

Coaching bij Reïntegratie

Dit is begeleiding voor mensen die terugkeren in hun baan na een periode van ziekte, overspannenheid etc. De coaching is meestal gericht op het opbouwen van fysieke en geestelijke weerbaarheid en het onder begeleiding opbouwen van de werkzaamheden. De coach fungeert vaak als centraal aanspreekpunt om eventuele problemen mee te bespreken. Hierdoor kunnen de leidinggevende en eventuele collega’s worden ontlast. Tevens kan de coach fungeren als centraal aanspreekpunt voor de bedrijfsarts, leidinggevende, UWV etc. Gebleken is dat coaching bij reïntegratie erg effectief is. Het geeft de gecoachte rust en houvast, professionele opbouw van de werkzaamheden en ontlasting van de omgeving.

Beleidsmedewerker:
De loopbaancoaching startte voor mij bij de basis: wat is je missie en hoe wil je die praktisch invullen. Daarna kwamen het verkennen van de diverse opties - waarbij ik ook praktisch aan de slag ging - en het aanscherpen van ideeën aan bod. Het traject wordt breed ingezet, er wordt namelijk verder gekeken dan de specifieke vraag waar je mee komt. Ook wordt zowel naar de (middel)lange termijn gekeken als naar de korte termijn en ook naar het hier en nu. Voor mij is misschien wel het belangrijkste aspect: Marjolein is enorm positief en bekijkt de wereld vanuit (commerciële) kansen en mogelijkheden waardoor ik na ieder gesprek enthousiast en vol goede en uitvoerbare ideeën na huis ga! En ze heeft een groot netwerk!